Gózon Gyula Kamaraszínház
26. évad

1172 Budapest, XV. u. 23.

Instagram  Facebook
  • Nyitólap
    • Színház
      • Gózon Gyula
      • Rólunk
      • Épület
    • Társulat
      • Igazgatóság
      • Művészeink
      • Munkatársak
    • Hírek
      • Műsor
        • Jegy / Bérlet
          • Jegyinformációk
          • Jegyek
          • Bérletek
        • Hírlevél
          • Archívum
            A képen az előadás szereplői: Mucsi Kristóf, Nagyváradi Erzsébet, Juhász Jázmin és Tóth László.
            A képen az előadás szereplői: Mucsi Kristóf, Nagyváradi Erzsébet, Juhász Jázmin és Tóth László.
            Fotó: Gózon Gyula Kamaraszínház / Frecska Sándor

            Lesz benne íz, illat, szerelem és kávéház, Szindbád és Álmoskönyv

            2024. december 11.
            A hedonista Krúdy Gyula hatalmas életművéből Hajdú László rendező és Selmeczi Bea dramaturg alkotott gasztroszínházi élményt. Interjú Hajdú Lászlóval (Bővebben a cikkben)

            Az 1900-as évek első évtizedeit rajzolja meg hangulatokkal, ízekkel és szerelemmel a Gózon Gyula Kamaraszínház 2024. december 14.-én, szombaton, 19.00 órai kezdettel a szentendrei Művészetmalomban megrendezendő bemutatója. A gyomor örömei – Krúdy zamatos világa című előadás különlegessége, hogy a játék alatt nemcsak a produkció „készül el”, de megfőznek közben egy jól ismert magyar fogást is, amit aztán a nézőtéren ülők megkóstolhatnak. Villáminterjú Hajdú László rendezővel. 

            Krúdy Gyula kötetei tele vannak filozófiával, étellel és szerelemmel. A gyomor örömei – Krúdy zamatos világa mindezekből csak a kulinária témáját emeli ki? 

            Az előadás ugyan a Krúdy-féle, élvezetes étkezés témájára fókuszál, de az egész életműbe szeretnénk belekóstolni. Mert persze benne lesz az evés meg szerelem is, de megjelenik a múlt századi városi kultúra, a vidéki létezés, az utazás mágiája, meg sok minden más is a Krúdy-univerzum kapcsán. A színjáték alatt készülő étel illata adja majd a „gasztrovalóságot”. A többi pedig jelenetek és monológok füzére lesz, miközben néha a közönségnek is kiszólunk némi improvizációval, hogy a szokásosnál intenzívebb élményt kapjanak.

            (Az interjú a színház.online oldalán olvasható tovább)

            • Kapcsolat
            • Megközelíthetőség
            • Közérdekű adatok

            1172 Budapest, XV. u. 23.